xkuchtik.cz

 

KAPUSTOVÉ ZÁVITKY II.

 

INGREDIENCE: 1 hlávka kapusty, 300 g jemně mletého vepřového masa, 3 lžíce rýže, 2 cibule, sůl, pepř, paprika, 2 vejce, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu rozebereme a velké listy vložíme do vařící vody, aby změkly Na oleji (nebo na sádle) necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepeme paličkou (silná žebra seřízneme nožem) a masovou směsí je potřeme, svineme a upevníme nití. V kastrole rozškvaříme slaninu, osmahneme na ní druhou cibuli, vložíme závitky, podlijeme je horkou vodou a v troubě dusíme doměkka asi hodinu. Během pečení je obracíme, přeléváme výpekem a podléváme. Měkké závitky vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, povaříme a podle chuti přisolíme. Ze závitků sejmeme nitě, podlijeme je zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými brambory.

 


Vloženo:26. 8. 2006  
http://www.xkuchtik.cz