xkuchtik.cz

 

ZVĚŘINOVÁ POLÉVKA S ČOČKOU.

 

INGREDIENCE: 400g srnčí plece bez kostí, 200g čočky, 30g slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, podle chuti sůl,2 cibule, 40g másla, malý kousek celeru, 2 petržele, 2.mrkve, 3 citróny, 1 litr vývaru z kostí. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme ve vodě, ve které jsme ji den předtím namočili, přidáme k ní zeleninu, osmahnutou na másle a vše uvaříme do měkka. Srnčí plec bez kostí dusíme na cibuli, osmažené na slanině, s přidáním koření a soli. Když máme obě části vařené, čočku i maso semeleme jemně na masovém strojku, rozředíme vývarem a podáváme s na sucho opraženým, na kostičky nakrájeným bílým chlebem a dílky citrónu.

 


Vloženo:22. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz