INGREDIENCE: 300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece, sůl, větší špetka pepře, lžička citrónové kůry jemně nastrouhané, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí i vepřové maso bez kostí 2x jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou, vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pekáčku s rozehřátým sádlem. Po obou stranách opečeme dozlatova. Před pečením můžeme také klobásu obalit v hladké mouce. Ta při smažení krásně zezlátne a vytvoří křupavou kůrčičku. Smaženou vinnou klobásu podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem nebo s kyselou okurkou.