xkuchtik.cz

 

KOŘENĚNÝ KRÁLIK SE ŠVESTKAMI

 

INGREDIENCE: králičí hřbet a běhy, 200 g sušených švestek, 1 lžíce poloh. mouky, 1 lžíce rybízové zavařeniny, 2 dl červeného vína, 60g oleje, celý i mletý pepř, bobkový list, tymián, ocet, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí hřbet a běhy naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, 2 lžic octa, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 3 bobkových listů. V kastrole zahřejeme olej a maso z králíka lehce opečeme na obou stranách. Potom podlijeme nálevem, ve kterém byl králík naložen, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme namočené sušené švestky a ve vodě rozmícháme mouku. Potom přidáme tolik vody, aby bylo maso celé ponořené, a dusíme doměkka. Po skončení tepelné úpravy maso naporcujeme a do šťávy vmícháme asi lžíci rybízové zavařeniny. Příloha: bramborové knedlíky.

 


Vloženo:3. 10. 2008  
http://www.xkuchtik.cz