INGREDIENCE: 1 králík, 150 g sádla, 3 stroužky česneku, 1 lžička Solamylu. Náplň: 300 g vepřového bůčku, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžíce hl. mouky, sůl, mletý pepř, kmín.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček nahrubo nasekáme nebo umeleme, přidáme sůl, koření, jemně nakrájenou cibuli, vejce, mouku a promícháme. Vykostěného králíka naplníme směsí, zašijeme, osolíme a na sádle s česnekem ve středně vyhřáté troubě upečeme. Maso vyjmeme, šťávu na pekáči mírně zalijeme vodou nebo vývarem z hlavy, v troše vody rozmícháme Solamyl a šťávu zahustíme. Krátce povaříme, přecedíme a králíka vrátíme do omáčky. Příloha: bramborové knedlíky.