INGREDIENCE: 800 g králičího hřbetu a kýty, sůl, 1 cibule, 40g másla, 10 hladké mouky. Nádivka: 150 bílé veky, 2 vejce, mléko, 20 g másla, muškátový květ, nasekaná petrželka, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nádivku. Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a rozehřátým máslem, přidáme vejce, okořeníme muškátovým květem, rozsekanou petrželkou, osolíme a promícháme. Potom v králičím hřbetu a kýtě uděláme ostrým nožem otvor, osolíme a maso naplníme nádivkou a upevníme jehlami na masové závitky Maso vložíme na máslo a osmaženou cibuli a dáme péct. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme teplou vodou.