xkuchtik.cz

 

KRÁLÍK PEČENÝ S BŮČKEM NA CIBULI.

 

INGREDIENCE:
400 g králičí kýty,
300 g vepřového bůčku,
20 g oleje,
100 g cibule,
sůl, mlety kmín,
20 g hladké mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY:
Králíka
a bůček dáme na pekáček s olejem a na plátky pokrájenou cibulí, osolíme a posypeme kmínem.
V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme šťávou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme teplou vodou, rozmícháme a ovaříme.
Maso naporcujeme, zvlášť králíka a bůček.
Šťávu na maso procedíme a společně v troubě povaříme.
Příloha: brambory a dušený špenát.

 

 


Vloženo:18. 5. 2009  
http://www.xkuchtik.cz