INGREDIENCE: 1 kg masa z králíka, 1 kg vepřové plece, 2 lžičky soli, 20 g sanitru, 1 dl mléka nebo smetany, 1 dl vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z králíka umeleme velmi jemně na strojku na maso. Maso z vepřové plece nakrájíme na menší kostky Vložíme do mísy, posypeme oběma druhy soli, zalijeme mlékem nebo smetanou a vodou a rukama velmi důkladně promícháme. Směsí naplníme formu na šunku, sáček na tlačenku nebo dvojitý mikroténový pytlík, převážeme provázkem a necháme dva dny odležet v chladničce. Občas obrátíme. Poté vložíme do hrnce s vařící vodou a 2 hodiny necháme "táhnout" (při 80 °C). Poté šunku jmeme z vody, necháme okapat a na prkénku vychladit. Po několika hodinách ji vložíme do chladničky, kde zůstane do druhého dne. Pak ji můžeme krájet na plátky.