xkuchtik.cz

 

SKOPOVÝ PAPRIKÁŠ

 

INGREDIENCE: 750 g skopového masa z plece, 7 lžic oleje, 3 cibule, 1 lžíce papriky, 2 lžíce hladké mouky, kelímek zakysané smetany, 1 zelená a 1 červená paprika, 3 lžíce kečupu nebo protlaku, sůl, po špetce pepře a drceného kmínu, 1 l vývaru z bujónové kostky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso nakrájíme na kousky a mírně osolíme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání ho opékáme dohněda. Pak vmícháme papriku, pepř a kmín, zalijeme vývarem nebo horkou vodou a dusíme, nejlépe v tlakovém hrnci, doměkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy vlijeme rozmíchanou mouku, kečup, smetanu, podle potřeby ještě zředíme a vaříme asi 20 minut. Ke konci varu při láme pokrájené papriky, vrátíme maso a společně ještě chvíli podusíme. Můžeme dochutit utřeným česnekem, majoránkou nebo kari. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

 


Vloženo:30. 5. 2007  
http://www.xkuchtik.cz