xkuchtik.cz

 

JEHNĚČÍ DŽUVEČ.

 

INGREDIENCE: 500g jehněčího masa, 1 kg rýže, 8 rajčat, 8 zelených a žlutých paprik, 2 větší brambory, 4 cibule, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na olei. Rajčata pokrájíme na kolečka a papriku na proužky Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Na témže oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, její část pak rozložíme na dno pekáčku. Na ni dáme vrstvu spařené a osolené rýže, pak brambory, rajčata a papriky, na ně zase maso a část cibulky Takto pokračujeme a jako poslední vrstvu dáme rýži. Vše zalijeme vodou tak, aby rýže byla pod vodou. Zvolna dusíme v troubě. Výsledné propojení chutí je neopakovatelné!

 


Vloženo:12. 7. 2003  
http://www.xkuchtik.cz