xkuchtik.cz

 

PLNĚNÁ JEHNĚČÍ KÝTA

 

INGREDIENCE: 1 jehněčí nebo mladá skopová kýta, 100 g slaniny, 1 malá cibule, 200 g žampiónů, 2 vejce, 3 lžíce zmrazené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, pepř, česneková pasta nebo palička česneku utřená se solí, 1 l vývaru z masoxu, olej na potírání, mouka na zahuštění omáčky, máslo na zjemnění.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu odblaníme a podél svalu nařízneme otvor, do kterého později vložíme náplň. Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a promícháme. Krátce osmahneme, zalijeme vejci a necháme srazit. Pak vmícháme zmrazenou zeleninu. Kýtu rozevřeme, potřeme lehce česnekovou pastou a naplníme nádivkou. Spíchneme jehlicemi nebo zašijeme nití, aby nádivka nevytékala. Česnekovou pastou potřeme i povrch kýty, vložíme ji do pekáče, podlijeme vývarem a v troubě pečeme. Během pečení potíráme olejem nebo máslem a podléváme vodou. Vypečenou šťávu zahustíme moukou, zředíme a povaříme. Nakonec zjemníme máslem.

 


Vloženo:17. 6. 2009  
http://www.xkuchtik.cz