INGREDIENCE: 2 šálky rýže, 4 šálky vody, 1 cibule, sůl, sklenka bílého vína, několik snítek šafránu, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1/2 balíčku zmrazené zeleninové směsí (nejlépe s kukuřicí), sýr, kečup.
POSTUP PŘÍPRAVY: Lžíci másla a lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenu cibuli, přidáme teplou vodou propláchnutou zeleninu, podlijeme ji vínem a krátce dusíme. Rýži p~opláchneme studenou vodou, následně vařící vodou, vhodíme k zelenině, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou 15 minut na velmi mírném ohni. Pak ještě necháme chvíli dojít. Šafrán rozmícháme na lžíci horké vody a vmícháme do horké rýže, dochutíme druhou lžící másla, popřípadě přisolíme a okořeníme pepřem. Podáváme posypané strouhaným sýrem a pokapané kečupem.