INGREDIENCE: 300 g vepřového masa, 50 g tuku, 350 g rýže, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, petrželka, kečup.
POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk prohřejeme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme připravené maso, osolíme, opepříme a opékáme. Pak podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme rýži tak, že ji zalijeme vodou nebo zbylým vývarem, přivedeme k varu a 15 minut dusíme na malém plameni, aby se nepřipálila. Pak ji necháme ještě chvíli dojít pod pokličkou, vmícháme k měkkému masu, přidáme utřený nebo rozdrcený česnek, pokapeme sójovou omáčkou, dochutíme solí nebo pepřem, nabereme sběračkou vypláchnutou v horké vodě a úhledné kopečky rozdělíme na talíře. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a pokapeme kečupem.