INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, 250 rýže, 500 ml varu, 2 pórky, 300g hrášku, 1 mrkev, 150 g tvrdého sýra, 1/8 l mléka, 2 vejce, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 20 g másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Obojí osmahneme na másle. Kuřecí řízky nakrájíme na kousky, osolíme a přidáme s 6 lžícemi vody k zelenině, dále dusíme. Vývar doplníme vodou a uvaříme v něm rýži. Když je vše měkké, smícháme maso a zeleninu s rýží, hráškem a polovinou nastrouhaného sýra. Mléko rozkvedláme s vejci a polovinou strouhaného sýra, osolíme a dobře okořeníme pepřem a tymiánem. Dáme směs do zapékací mísy a polijeme mlékem s vejci. Pečeme, dokud povrch nezezlátne. Pokrm je výborný se salátem.