xkuchtik.cz

 

RIZOTO S DRŮBEŽÍM MASEM A HOUBAMI

 

INGREDIENCE: 300 g rýže, 400 g zbylého pečeného nebo grilovaného kuřete, 200 g žampiónů, 40 g slaniny, 1 cibule, 40 g másla nebo rostlinného tuku, 1 lžíce sterilovaného hrášku, 1 zelená paprika, 2 rajčata, 60 g tvrdého sýra, petrželka, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Spařenou rýži zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Polovinu jemně sekané cibule zpěníme na másle, přidáme očištěné, pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme a podusíme. Dušenou rýži smícháme s podušenými žampión y, zeleninou a masem, přidáme okapaný sterilovaný hrášek a dobře promícháme. Sběračkou namočenou do horké vody tvoříme bochánky, vyklopíme je na předehřáté talíře, povrch sypeme strouhaným sýrem a zdobíme kouskem zelené petrželky Doplníme kompotem nebo kyselou okurkou.

 


Vloženo:27. 11. 2011  
http://www.xkuchtik.cz