INGREDIENCE: 1/2 kuřete (nebo slepice), sůl, 2 šálky rýže, 4 šálky vody nebo vývaru z kuřete, 1 cibule, 2 lžíce rozinek, 4 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví, olej, 1 lžíce másla, 4 lžíce strouhaného sýra.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře (nebo slepici) vhodíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, dáme na rozehřátý olej s nadrobno nakrájenou cibulí, zalijeme horkou vodou nebo vývarem z kuřete, přidáme rozinky propláchnuté horkou vodou, zeleninu a přivedeme k varu. Dusíme 15 minut na mírném plameni. Měkké maso obereme z kostí a překrájíme na kousky Vmícháme do měkké rýže, pokapeme máslem a posypeme sýrem.