INGREDIENCE: 1 hrnek rýže (1/4 l), 1/2 l vody, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 300 g mletého vepřového masa 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 lžička kari koření, 1/2 lžičky drceného kmínu, větší špetka zázvoru, malý kelímek bílého jogurtu, olej, sůl, 2 naběračky vývaru z masoxu, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži připravíme podle předchozích receptů. Ve větším kastrole rozehřejeme olej, vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a všechno koření, promícháme, přidáme maso a osolíme. Za občasného míchání osmahneme, pak podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Vmícháme jogurt, hrášek a rýži, podle chuti dosolíme, podle potřeby přidáme ještě vývar a krátce zapečeme v troubě.