xkuchtik.cz

 

PILAF SE ZELÍM

 

INGREDIENCE: 1 a 1/2 hrnku rýže, 2 sklenice kysaného zelí, 500 g mletého masa nebo 1 konzerva lančmítu, 200 g slaniny, 2 cibule, petrželka a libeček, rajčatový protlak nebo kečup, sádlo na vymaštění pekáče, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme a rozškvaříme, přidáme na ni jednu drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme mleté maso nebo na kostičky nakrájený lančmít. Opékáme asi 15 minut. Osolíme a opepříme. Pekáč vymastíme sádlem a rozložíme v něm polovinu zelí. Zeli můžeme proprat, aby nebylo tak kyselé. Na zelí nasypeme část druhé nakrájené cibule, rozložíme připravené maso, na ně nasypeme propláchnutou a spařenou rýži, okořeníme petrželkou a libečkem, na rýži rozložíme zbytek zelí a cibule, pokapeme rajským protlakem a zalijeme mírně osolenou vodou tak, aby nevystupovala nad zelí. Vložíme do trouby a pečeme asi 3/4 hodiny na mírném plameni. Ke konci pečení můžeme přelít šálkem kysané smetany, ale není to nutné.

 


Vloženo:6. 5. 2009  
http://www.xkuchtik.cz