INGREDIENCE: Těsto: 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 lžíce vody.
Zeleninová náplň: 200 g mrkve, 100 g celeru, 2 pórky, 30 g másla, sůl.
Masová náplň: 100 g libového vepřového masa, 100 g libového hovězího masa, l cibule, 3 lžíce kečupu, pepř, sůl, 30 g tuku.
Omáčka: 20 g másla, l dl smetany (6 %), 1/2 kostky masoxu, sůl, pepř, muškát, 100 g strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání formy, l vejce, mletá paprika, kousek alobalu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prošijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme vodu. Z těchto přísad připravíme těsto, z kterého vyválíme dvě placky. Vykrájíme z nich 4 plátky o velikosti formy, ve které budeme lasagne péci, a necháme je mírně proschnout. Vepřové a hovězí maso umeleme a ochutíme solí a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme tuk a cibuli v něm necháme zesklovatět. Potom k ní přidáme mleté maso a osmahneme jej. Masovou směs doplníme kečupem, dobře promícháme a za občasného zamíchání dusíme doměkka. Mrkev, celer, pórek očistíme a nakrájíme na kousky. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, osolíme a 10 minut dusíme. Můžeme podlít vodou. Sýr nastrouháme najemno. Máslo na omáčku rozpustíme v hrnečku, přidáme smetanu, masox a za stálého míchání přivedeme do varu, okořeníme a odstavíme. Do 3 l osolené vroucí vody vložíme plátky nudlového těsta a vaříme je 5 minut. Uvařené plátky postupně vyjmeme a rozložíme je vedle sebe na alobal. Připravenou formu vymažeme tukem a na dno položíme jeden plátek těsta. Poklademe jej polovinou zeleninové náplně, posypeme částí strouhaného sýra a zalijeme polovinou omáčky. Vrstvu zeleniny přikryjeme dalším plátkem, na který rozetřeme masovou náplň, a opět zakryjeme nudlovým těstem. Na třetí plátek dáme druhou polovinu zeleninové náplně, sýra a omáčky. Posledním plátkem lasagne uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.