xkuchtik.cz

 

ČEKANKOVÝ SALÁT.

 

INGREDIENCE: 4 čekankové puky, 50g rozinek, 15-20 jader vlašských ořechů.
Zálivka: 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička hořčice, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozinky namočíme do šálku s teplou vodou. Čekankové puky opereme pod proudem studené vody. Při čištění vyřízneme spodní klínek (způsobuje hořkost puku). Očištěnou čekanku nakrájíme na proužky a vložíme do salátové mísy. Okapané rozinky spolu s vyloupanými jádry vlašských ořechů nasypeme na čekanku. Připravíme zálivku, kterou salát zalijeme až před podáváním. Dobře promícháme.

 


Vloženo:26. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz