INGREDIENCE: 320 g hovězí kližky, 40 g oleje, l střední cibule, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 300 g širokých nudlí, 20 g oleje na promaštění těstovin, 40 g tvrdého sýra, majoránka, paprika, pepř, kmín, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme • maso rozkrájené na kousky, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso té- měř měkké, necháme šťávu vydusit, až zbude jenom tuk, zaprášíme hladkou moukou a opražíme. Zředíme vlažnou vodou, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a dodusíme doměkka. Široké nudle uvaříme, propláchneme teplou vodou a promastíme olejem, aby se neslepily. Na každou porci nudlí dáme sběračku guláše a posypeme je strouhaným sýrem.