INGREDIENCE: 300 g špaget, 150 g strouhaného sýra, 2 cibule, 2 stroužky česneku, l mrkev, 1/2 celeru, 1/2 bobkového listu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, 5 rajčat nebo 3 lžíce rajčatového protlaku, 200 g umletého hovězího masa, masox, sladká paprika, pepř, sůl, petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek jemně pokrájíme. Osmahneme na oleji a zalijeme vínem. Podusíme, přidáme mleté maso a rajčata nebo rajčatový protlak, znovu osmahneme, podlijeme šálkem vývaru z masoxu a pod pokličkou dusíme. Nezapomeneme dosolit a okořenit bobkovým listem, paprikou a pepřem. Porce špaget sypeme strouhaným sýrem a zdobíme snítkami petrželky.