xkuchtik.cz

 

RYBA PO ŘECKU.

 

INGREDIENCE: 800 g mořské ryby (nejlépe rybí filé), citrón, palička česneku, 2 cibule, 3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, 2 zelené papriky (nebo sklenička sterilovaných paprik), 3 lžíce vypeckovaných oliv, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji osmažíme dočervena. Do vypeku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené papriky (nebo Okapané sterilované papriky), podusíme, ochutíme kečupem, oloupaným a rozdrceným (nebo na plátky nakrájeným) česnekem, mírně osolíme a opepříme a ještě chvíli dusíme. Pak přidáme osmažené rybí porce, vložíme na chvíli do trouby a ještě asi 1/4 hodiny zapékáme. Podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem.

 


Vloženo:30. 4. 2007  
http://www.xkuchtik.cz