xkuchtik.cz

 

RYBÍ FILÉ PO PLZEŇSKU

 

INGREDIENCE: 4 porce rybího filé, 150 g žampionů, 6 lžic oleje, 1 žloutek, 1 dl smetany, l menší mrkev, 2 pórky, citrónová šťáva, 20 g hladké mouky, l lžíce mléka, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na menší dávce oleje osmahneme plátky žampionů, přidáme nudličky mrkve a kolečka pórku, opepříme, osolíme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme doměkka. Mezitím očistíme a osušíme porce filé, osolíme a zprudka z obou stran opečeme v další části oleje. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme. Ze zbytku oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozmícháme dohladka a povaříme. Po chvilce přilijeme smetanu, podušené houby v zelenině, šťávu z dušeného filé a vše krátce povaříme. Pak omáčku odstavíme, vmícháme žloutek rozmíchaný v mléce a pár kapek citrónové šťávy. Rybu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

 


Vloženo:21. 10. 2007  
http://www.xkuchtik.cz