INGREDIENCE: 6 paprik (žlutá, zelená a červená), 2 cibule, 10 lžic másla, 2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, 4 lžičky mouky, 1/2 l mléka, 200 g taveného smetanového sýra, 2 lžíce strouhaného ementálu, špetka strouhaného muškátového oříšku, 4 lžíce citrónové šťávy, 600 g rybího filé, tuk na vymaštění formy.
POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky zbavíme jader, propláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s paprikou 10 minut podusíme. Poprášíme sladkou paprikou. Zbytek másla rozpustíme na druhé pánvi, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Necháme ji trochu vychladnout a pak za stálého prošlehávání metlou přilijeme mléko. Povaříme asi 15 minut. Přimícháme smetanový sýr a strouhaný ementál, zahřejeme a 5 minut vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a dvěma lžícemi citrónové šťávy. Rybí filé opláchneme, osušíme, potřeme zbylou citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Menší formu vymažeme tukem a na dno poklademe proužky papriky a kolečka cibule. Na směs rozložíme rybu a přelijeme ji sýrovou omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Podáváme s bramborami.