xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ MASO SE SÓJOVOU OMÁČKOU A MLADÝMI VÝHONKY.

 

INGREDIENCE: 500 g libového masa bez kostí (nebo 650 g vepřového masa s kostí), 2 lžíce oleje, 300g mladých výhonků, 2 Žilce bílého vína, 2 lžíce smetany ke šlehání (33%), 4-5 lžic sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40g másla

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, je-li třeba, vykostíme a nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za stálého obracení ze všech stran do zlatohněda opečeme. Pak k němu přidáme opláchnuté výhonky, společně 2 minuty opékáme. Poté postupně přiléváme víno, smetanu a sójovou omáčku, zamícháme a chvilku na malém ohni vaříme. Mezitím na druhé pánvi na rozpuštěném másle opečeme po obou stranách krajíce chleba. Podáváme je k masu (Pozn.: Vepřové maso má rychle zhnědnout a změknout. Pánev má být velmi horká, masem nepřeplněná. Doporučuje se proto maso do pánve vkládat po částech a opečené nechat uložené v teple do doby, než je přiložíme zpět k obsahu pánve.)

 


Vloženo:26. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz