xkuchtik.cz

 

RYBA PO PROVENSÁLSKU

 

INGREDIENCE: 800 g filé nebo jiné mořské ryby, sůl, citrónová stává na omáčku: 2 velké cibule, 400 g rajčat, malá sklenička černých oliv, sůl, pepř, tymián, bazalka, šálek bílého vína, zelená petrželka, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nadrobno nakrájíme a na oleji osmahneme dožluta. Přidáme spařená, sloupnutá a pokrájená rajčata, překrojené olivy, všechno koření, sůl a pepř a podlijeme vínem. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Rybu nakrájíme na menší kousky, pokapeme citrónem a osolíme. V průběhu dušení ji vložíme do omáčky a společně dusíme doměkka, tj. asi 15 minut. Podáváme s pečivem nebo s dušenou rýží.

 


Vloženo:15. 4. 2009  
http://www.xkuchtik.cz