xkuchtik.cz

 

RYBA NA KARI PO INDICKÉM ZPŮSOBU.

 

INGREDIENCE: l kg mořské štiky nebo filé, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, l lžíce kari koření, l kostka masoxu (nebo rybího bujónu), l lžíce rozinek, 3 rajčata, hrst zmrazeného hrášku, olej, sůl, citrónová šťáva.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdřív si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku, promícháme a osmažíme dožluta. Pak přidáme kari, promícháme, zalijeme asi 4 l vody, vhodíme masox (nebo bujónovou kostku), opět dobře promícháme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Plátky filé nebo kousky mořské štiky nakrájíme na stejnoměrné kostky, vhodíme do omáčky, přidáme sloupnutá a na kousky nakrájená rajčata, rozinky a hrášek. Vše dusíme ještě asi 15 minut, pak dochutíme solí a citrónem. Podáváme s dušenou rýží.

 


Vloženo:18. 1. 2007  
http://www.xkuchtik.cz