xkuchtik.cz

 

RYBA PO ČÍNSKU

Čínská kuchyně

 

INGREDIENCE: 1 kg ryby (filé, mořská štika apod.), svazek naťové cibulky nebo několik menších pórků, citrónová šťáva, 2 vejce, sůl, olej, 1/2 lžičky zázvoru, sklenka bílého vína, 4 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky glutasolu, l lžička cukru, l lžíce škrobové moučky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby nakrájíme na menší kousky, pokud mají kosti, odstraníme je, maso pokapeme citrónem, osolíme a obalíme v rozšlehaných vejcích. Hned je po částech vhodíme do rozpáleného oleje a smažíme. Vidličkou oddělujeme i jednotlivé kousky, aby se neslepily. Dozlatova osmažené maso vyjmeme a na ubrousku necháme okapat. Do oleje vhodíme pokrájenou cibuli nebo pórek i se zelenou částí, okořeníme zázvorem, sójovou omáčkou a podusíme. Pak ve sklence vody rozmícháme lžíci škrobové moučky, přidáme víno a cukr a zahustíme podušenou cibulkou. Můžeme ještě přidat vodu nebo víno a dochutit sójovou omáčkou. Nakonec vmícháme glutasol, osmažené ryby, vše lehce promícháme a podáváme s dušenou rýží.

 


Vloženo:18. 5. 2007  
http://www.xkuchtik.cz