INGREDIENCE: 4 porce filé, l lžíce citrónové stavy, sůl, špetka pepře, několik snítek petrželky, l lžíce másla a 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, špetka mletého muškátového oříšku, 4 lžíce nastrouhaného sýra, zelená petrželka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Připravenou rybu pokapeme citrónem, osolíme a mírně opepříme. Máslo a olej rozehřejeme a rybu opečeme po obou stranách dožluta. Pečeme na mírném ohni, aby se máslo nepřepálilo. Pak rybu vyjmeme, do zbylého tuku vsypeme mouku, osmahneme ji, přidáme mléko, rozmícháme a vaříme. Vzniklý bešamel ochutíme solí, muškátem a posekanou petrželkou. Asi po 15 minutách mírného varu za stálého míchání vložíme rybu a vmícháme 2 lžíce sýra. Povrch posypeme zbylým sýrem, vložíme do trouby a zapékáme, až se sýr roztaví a utvoří zlatavou kůrčičku.