xkuchtik.cz

 

PEČENÁ RYBA PO SEVERSKU

 

INGREDIENCE: 750 g jakékoliv ryby (mořské nebo sladkovodní), sůl, citrónová stává, strouhanka, 100 g másla, 1 vejce.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vykucháme, omyjeme a osušíme. Pokud použijeme filé, pokapeme ho citrónem a osolíme. Stejně tak ochutíme i ryby v celku. Necháme je chvíli odležet a naskládáme do silně vymaštěného pekáče nebo zapékací misky. Vejce rozšleháme a potřeme s ním ryby. Posypeme je strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem. Vložíme do trouby a pečeme asi 3/4 hodiny. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a kapeme čerstvým máslem. Dočervena upečené ryby podáváme se zeleninovým salátem a s vařenými brambory.

 


Vloženo:8. 11. 2008  
http://www.xkuchtik.cz