xkuchtik.cz

 

RYBA NA ŠPEKU

 

INGREDIENCE: 750 g jakékoliv ryby, citrónová šťáva, sůl, drcený kmín, 150 g slaniny, lžíce oleje nebo sádla, l lžíce másla, sklenice bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso nakrájíme na plátky nebo porce, pokapeme citrónem, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. Mezitím si nakrájíme špek na tenké plátky. Pekáček vytřeme olejem, vložíme ryby, plátky slaniny na ni rozložíme, vložíme do trouby a pečeme, až slanina zezlátne.Pak rybí porce obrátíme, pokapeme je máslem, podlijeme vínem a za občasného přelití výpekem upečeme. Podáváme s vařenými brambory podlitými výpekem.

 


Vloženo:6. 5. 2009  
http://www.xkuchtik.cz