xkuchtik.cz

 

NADÍVANÍ PSTRUZI.

 

INGREDIENCE: 4 větší pstruzi, 60 g másla, 200 g čerstvých hub, trochu sardelové pasty, petrželka, 1 lžíce másla, 4 vejce, l v mléce namočená žemle, pepř, sůl, 1 cibule, máslo na vymazání a na polévání, l dl vína, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné pstruhy nasolíme a necháme v chladnu uležet. Vnitřnosti dáme do studené vody. Mezitím rozehřejeme v kastrole lžíci másla, přidáme plátky hub, nasekanou petrželku a trochu sardelové pasty. Přidáme pokrájené vnitřnosti, osolíme a dusíme doměkka. Na misce utřeme máslo s vejci, přidáme v mléce namočenou, vymačkanou žemli a promícháme. Pak přidáme vychladlou houbovou směs, přidáme 2 míchaná osolená vejce, okořeníme pepřem a vzniklou směsí plníme nasolené ryby. Zašijeme je a srovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, obložíme kolečky cibule a za stálého potírání máslem pečeme. Ke konci podlijeme vodou s vínem. Porce na talířích přelijeme přecezenou šťávou, ozdobíme sardelovým máslem a obložíme snítkami petrželky. Podáváme s osmaženými brambůrky.

 


Vloženo:9. 9. 2007  
http://www.xkuchtik.cz