xkuchtik.cz

 

POLÉVKA Z ŘEDKVIČOVÝCH LÍSTEČKŮ.

 

INGREDIENCE: Lístečky ze dvou svazečků ředkviček, 1 lžíce másla, 3 středně velké brambory, 1/2 l masového vývaru, 3-4 lžíce smetany ke šlehán, sůl, pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nepoškozené pěkné čerstvé lístečky opláchneme (několik nejhezčích dáme stranou), otrháme a nahrubo rozsekáme. V kastrolku na rozpuštěném másle je krátce podusíme. Brambory oloupeme opereme a nakrájíme na kostičky. Ve vývaru (i z kostky) brambory na středním plameni pod pokličkou doměkka uvaříme. Uvařené spolu s ředkvičkovými listy v mixéru rozmixujeme (nebo prolisujeme) a vložíme zpět do hrnce s vývarem. Přidáme smetanu a zahřejeme. Už nevaříme jenom dochutíme solí a pepřem. Před podáváním přidáme do talíře několik jemně krájených lístečků. (Pozn.: Očištěné a oprané ředkvičky nakrájené na plátky vmícháme do opraného a osušeného hlávkového salátu. Zalijeme zálivkou ze 3 dílu oleje, 1 dílu octa, trochy soli, pepře a podle chuti alespoň 1 lžíce hladké hořčice.)

 


Vloženo:26. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz