ŘEDKVIČKOVÁ POLÉVKA. INGREDIENCE: 1 cibule (asi 100 g), 2 svazky ředkviček s pěknými nepoškozenými listy, 2 svazečky petrželky, 1 lžíce tuku, 3/4 l masového vývaru muškátový oříšek, 1/8 l smetany ke šlehání, 1 žloutek, 1/8 1 bílého vína (Ludmila, Ryzlink) POSSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli, oprané lístečky z ředkviček a opranou a okapanou petrželku drobně rozsekáme a krátce podusíme na rozpuštěném tuku. Zalijeme vývarem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a 10 minut na mírném ohni vaříme. Sejmeme z ohně přidáme smetanu, v níž jsme rozkvedlali žloutek a nahrubo nastrouhané ředkvičky, zalijeme vínem a hned podáváme.