INGREDIENCE: 4 svazky petrželové natě, 6 stroužků česneku, 12 lžic másla, pepř, sůl, 100 g černých oliv, 4 vykuchané makrely, 4 lžíce citrónové šťávy, 2 malé cibule, 100 g špenátu, špetka strouhaného muškátového oříšku, alobal na pečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Petrželovou nať nasekáme najemno a dáme ji do hrnce. Přidáme prolisovaný česnek. Smícháme s šesti lžícemi másla, osolíme a opepříme. Přidáme vypeckované a nahrubo nakrájené olivy. Vzniklou směs dáme do chladna. Opláchnuté a osušené makrely potřeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Vnitřky makrel naplníme vzniklou petrželovou směsí. Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku, přidáme špenát, krátce podusíme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vezmeme čtyři větší pláty alobalu a na každý z nich rozložíme špenát, na něj položíme makrely, vše poklademe zbylým máslem a alobal těsně zabalíme. Pečeme na plechu ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Po dopečení makrely vybalíme z fólie, odstraníme kůži, hlavu a ocas. Podáváme s opečenými bramborami nebo kroketami a hlávkovým salátem.