xkuchtik.cz

 

MAKRELA SE ŽAMPIONY

 

INGREDIENCE: 4 malé nebo 2 velké makrely, citrónová stává, 5 žampionů, 1/8 másla, petrželová nať, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 cibulka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Makrely vykucháme, očistíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a pokmínujeme. Máslo (nebo rostlinný tuk) rozehřejeme, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, přidáme připravené porce ryby a v troubě pečeme, až maso zčervená. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Pak rybu vyjmeme, výpek Zakapeme citrónem, přidáme velmi jemně nasekanou petrželku a podle potřeby ještě kousek čerstvého másla. Dochutíme a vzniklou omáčku se žampiony přeléváme přes pečené makrely. Podáváme s brambory.

 


Vloženo:11. 7. 2008  
http://www.xkuchtik.cz