xkuchtik.cz

 

TELECÍ POLÉVKA- HAŠE.

 

INGREDIENCE: 1 l vody, 250g telecího masa, 20g másla 20g cibule, 40 g hladké mouky, sůl, 1 kostka slepičího bujónu, 1/4 l mléka, 1 žloutek, mletý pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme doměkka omyté telecí maso, pak je umeleme na masovém strojku. Z másla a mouky přepravíme bledou jíšku, do níž přidáme nadrobno rozsekanou cibuli. Jakmile zežloutne, zalijeme ji vývarem z telecího masa a přidáme kostku bujónu. Na malém ohni 10 minut vaříme, do polévky vložíme mleté maso, opepříme a než sejmeme z ohně, rozmícháme v polévce žloutek rozkvedlaný v mléce. Polévku okořeníme jemně krájenou petrželkou, event. ještě dochutíme pepřem.

 


Vloženo:26. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz