INGREDIENCE: 4 malé makrely (nebo jiné mořské ryby), citrónová šťáva, sůl, pepř, 6 rajčat, 4 stroužky česneku, l cibule, l zelená paprika, zelená petrželka, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce hladké mouky, olej.
POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby očistíme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli odležet, pak vložíme do pekáče na olej, kde jsme nechali zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme lehce pepřem, poklademe tenkými plátky česneku, nudličkami papriky a plátky spařených a sloupnutých rajčat, posypeme kmínem smíchaným s hladkou moukou a vložíme do rozehřáté trouby. V polovině pečení ryby obrátíme, podle potřeby přidáme olej a pečeme. Nakonec posypeme petrželkou, pokapeme citrónem a podáváme přelité výpekem s pečivem nebo s vařenými brambory.