xkuchtik.cz

 

KAPR NA RAJČATOVÉ ŠŤAVĚ

Na Štědrovečerní stůl !!

 

INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100 g čerstvých hub nebo žampionů, 500 g rajčat, 100 g oleje, 50 g másla, l cibule, l citrón, l dl bílého vina, 100 g paprik, l stroužek česneku, pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. Do vypečené stavy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou rajčatovou dužinu a směs zalijeme bílým vínem. Ochutíme utřeným česnekem a citrónovou šťávou. Krátce podusíme. Připravené porce kapra vložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme směsí, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme dodusit do trouby.

 


Vloženo:20. 12. 2008  
http://www.xkuchtik.cz