xkuchtik.cz

 

VÁNOČNÍ KAPR MAXIMUS.

 

INGREDIENCE: 8 plátků kapra (bez kůže a kostí), sůl, 2 lžíce másla, 1 cibule, 100 g šunky, l konzerva krabího masa (nebo několik krevet), 1/8 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, lžička sardelové pasty, hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení ryby, 4 lžičky másla, sklenka sherry nebo ovocného vína, l citrón, 100 g oloupaných mandlí.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a krabí maso (nebo nasekané krevety). Směs zasypeme moukou, osmahneme ji a zalijeme mlékem. Vše povaříme na krém. Pak přidáme žloutky, sardelovou pastu a ještě chvíli za stálého míchání dusíme. Čtyři plátky kapra mírně osolíme, pokapeme citrónem a pokryjeme připravenou kaší. Tu překryjeme zbývajícími plátky kapra, maso spíchneme párátky, aby se nerozevíralo, a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji pomalu osmažíme po obou stranách dozlatova, aby se ryba dostatečně propekla. Mezitím rozehřejeme víno, vložíme do něj máslo a necháme ho rozpustit. Přidáme zbytek citrónové šťávy a nastrouhané mandle. Vše chvíli povaříme. Usmažené plněné ryby přelijeme touto mandlovou omáčkou, ozdobíme

plátkem citrónu a podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory a broskvovým kompotem.

 


Vloženo:16. 12. 2003  
http://www.xkuchtik.cz