INGREDIENCE: 4 větší porce kapra (nebo jiné sladkovodní ryby), l citrón, 200 g žampionů, l lžíce másla, tuk na smažení, sůl.
Omáčka: 3/4 / sladké smetany, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné žampiony překrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Mírně je osolíme. Porce ryby podle možnosti vykostíme, pokapeme citrónem a osolíme. Poprášíme je hladkou moukou a na oleji osmažíme dozlatova. Vejce rozšleháme ve smetaně a vmícháme nastrouhaný sýr. Do zapékací misky nebo menšího pekáčku vložíme podušené žampiony, na ně rozložíme osmaženou rybu a pokrm přelijeme sýrovou omáčkou. Zapečeme ve velmi horké troubě 10-15 minut. Podáváme se zeleninou a s vařenými brambory.