xkuchtik.cz

 

PEČENÝ KAPR S OSTROU SMĚSÍ.

 

INGREDIENCE: 4 porce kapra, olej, citrónová šťáva, pepř, sůl, 2 ve cibule, 2 sterilované kapie, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce sterilovaných hub, kousek sterilované okurky, česnek, mletá pálivá paprika.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Potom je osolíme, opepříme a zvolna opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji (12-15 minut). Měkké porce přeložíme na teplé místo, do oleje vmícháme mletou papriku, po zpěnění přidáme cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka, pokrájenou kapii, houby a okurku a krátce podusíme. Směs zalijeme kečupem, vmícháme rajčatový protlak, třený česnek a 4 lžíce vody, podle chuti osolíme, přidáme zpět porce kapra a prohřejeme je. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

 


Vloženo:24. 12. 2004  
http://www.xkuchtik.cz