INGREDIENCE: 300 g rýže, 1/2 l mléka, 50 g jablk, 2 vejce, 60 g rostlinného tuku, 100 g cukru, l citrón, strouhanka, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme horkou vodou, zalijeme osoleným mlékem s vodou (na jeden šálek rýže dva šálky vody s mlékem) a dusíme. Jablka oloupeme, rozkrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou a v troše vody s cukrem podusíme. Rostlinný tuk utřeme s cukrem a žloutky, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a smícháme s prochladlou rýží. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče nebo ohnivzdorné misky dáme vrstvu rýže, na ni podušená jablka a zakryjeme zbylou rýží. V předehřáté troubě zapečeme.