INGREDIENCE: l kg květáku, 500 g rajčat, 1/2 housky, l cibule, olej, 500 g mletého masa různého druhu, pepř, sůl, 1 lžička sladké papriky, l vejce, 50 g parmezánu, máslo, 2 lžíce sekané petrželky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na i oleji. Přidáme mleté maso podusíme a okořeníme pepřem, solí a paprikou. Masovou směs necháme trochu vychladnout a pak do ní vmícháme vejce, vymačkanou | housku, kterou jsme předtím namočili do studené vody. Omytý a okapaný květák rozebereme na růžičky a potom ho vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Na květák navrstvíme mleté maso a na něj rozložíme oloupaná a na plátky nakrájená rajčata. Rajčata i posypeme strouhaným parmezánem. Navrch poklademe malé kousky másla. Zapékáme v předehřáté troubě asi l hodinu. Před podáváním nákyp posypeme petrželkou.