xkuchtik.cz

 

ARABSKÁ TVAROHOVÁ POLÉVKA.

 

INGREDIENCE: 500g hovězího masa. 2 lžíce krájené polévkové zeleniny, 1 bobkový list, 2-3 hřebíčky, 1 cibule,1 stroužek česneku, 500g netučného tvarohu, 2 žloutky, hovězí vývar, sůl, čerstvě mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, do které postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, jemně rozkrájenou očištěnou polévkovou zeleninu, maso a vše na mírném ohni (podle stáří a jakosti masa) asi 2 hodiny vaříme. Hotovou polévku přelijeme sítem, zeleninu do ní prolisujeme a polévku dáme vychladnout. Uvařené maso rozkrájíme na kostičky. Tvaroh rozšleháme a postupně do něho přidáváme žloutek, sůl, pepř a po troškách i vychladlý vývar. Tvaroh jím ředíme, dokut nevznikne hustá krémová polévka. Postavíme ji na malý plamen a za stálého šlehání ji zahřejeme (už nevaříme). Odděleně prohřejeme v troše vývaru maso dáme je okapat a rozdělíme je do jednotlivých talířů. Zalijeme horkou tvarohovou polévkou a ihned podáváme.

 


Vloženo:26. 12. 1999  
http://www.xkuchtik.cz