xkuchtik.cz

 

HOUBOVÁ OMÁČKA II

 

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 velká cibule, 200 g žampionů nebo jiných čerstvých hub, 1/2 l vývaru z masoxu, 1 kelímek zakysané smetany, petrželka, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a dožluta ji opékáme. Pak přidáme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony nebo jiné houby, přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Vařenou omáčku dochutíme smetanou, petrželkou a podle potřeby ji přisolíme. Můžeme ji rozmixovat, ale není to nutné. Omáčku podáváme k vařeným masům různých druhů.

 


Vloženo:15. 10. 2008  
http://www.xkuchtik.cz