xkuchtik.cz

 

SARDELOVÁ OMÁČKA

 

INGREDIENCE: 50 g oleje, l větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3/4 l vývaru z bujónové kostky nebo z masa (vývar nesmí být příliš slaný), 1-2 lžíce sardelové pasty, lžička másla, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej rozpálíme, vhodíme velmi jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kostky, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za občasného promíchání pul hodiny. Před koncem varu přimícháme sardelovou pastu, dochutíme pepřem a zjemníme máslem. Podáváme s různými druhy vařeného masa.

 


Vloženo:22. 6. 2014  
http://www.xkuchtik.cz