INGREDIENCE: 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, l cibule, 50 g slaniny, 2 lžíce oleje, 250 g mletého masa, sůl, pepř, 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, sklenka vína, l lžíce sójové omáčky, hrnek vývaru z bujónové kostky nebo masoxu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu propláchneme a necháme okapat. Slaninu pokrájíme nadrobno a na troše oleje rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vmícháme mleté maso, osolíme ho a opepříme a opékáme asi 10 minut, až změní barvu. Pak přidáme kečup, česnek nakrájený na tenké plátky nebo prolisovaný, zalijeme vínem, sójovou omáčkou a vývarem z kostky. Dobře promícháme a dusíme za častého zamíchání asi 30 minut na mírném ohni. Pak podle chuti ještě zředíme vývarem, dokořeníme, můžeme přidat i víc kečupu, rajského protlaku nebo rozdušených rajčat a horkou masovou omáčku podáváme k vařeným těstovinám. Sypeme sýrem a kapeme kečupem.