INGREDIENCE: 400 g mletého masa, sůl, pepř, šálek vývaru z bujónové kostky, olej, 1 cibule, 3 lžíce rajského protlaku, stroužek česneku, 1 paprika.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dusíme asi 30 minut. Pokud je třeba, mírně podléváme vývarem, až spotřebujeme celou dávku. Během dušení přidáme protlak a rozdrcený česnek. Koncem dušení vmícháme na proužky nakrájenou papriku a dodusíme doměkka. Dochutíme protlakem nebo kečupem, hustotu upravíme vývarem a podáváme k vařeným těstovinám. Sypeme strouhaným sýrem, jemně pokrájenou pažitkou a pokapeme kečupem.